Ce-si doresc, frate, femeile astea?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Ca un curcan de Ziua Recunostintei s-au umplut WordPress-ul si Blogspot-ul cu articole despre asteptarile pe care si le astern domnitele cu privire la fetii frumosi de cai albi calaritori. Cum s-arate, cu ce sa se invesmanteze, din cate cifre sa-i fie compus numarul contului si-al IQ-ului, cat de viguros sa-i fie arborele genealogic. Sa fie mereu nr. 1, ca Zoso, sa aiba umorul lui Groparu, verva lui Arhi si marimea lui Cabral, sa gateasca mai bine decat Copolovici si Crivat, sa fie carismatic ca stapanul Refresh-ului, devreme acasa ca Auras, misterios ca Aiurea, intelept ca Manafu, stapan peste mari si tari ca Orlando, vesel ca Piticu, grammar nazi ca Hoinaru si plin de aur ca Titus. (Desigur, toate calitatile de mai sus le insumeaza Nihasa, dar asta ramane-ntre mine si inelul de logodna.)

Toate vrem totul de la barbatul din stanga. Si, daca n-are totul, ar face bine sa gaseasca o cale sa-l obtina. S-arate ca e barbat! Sa se descurce!

Nu, nu e o pledoarie a mediocritatii. Mai degraba una a realitatii. Sa fim serioase, cu ce ne incalzeste jobul de CFO al individului, daca intr-o seara ploioasa de martie n-are cine sa-ti tina de cald. Sau de frumos.

Si ce pierd din vedere femeile de cai verzi pe pereti privitoare sunt lucrurile simple, de baza, talpa relatiei. Nu alea care-ti iau ochii la-nceput, ci alea care te tin langa. Maruntisuri atat de marunte, incat raman in maruntaiele legaturii dintre tine si omul ala. Barbati, ciuliti ochii si cascati urechile!

Fetelor, nu-i asa ca va doriti…

1.  Sa fie ingrijit, fara a cadea in patima metrosexualitatii

Sa nu-ti ia cateva secunde bune pana sa-ti dai seama daca e iubitul tau sau un homeless care s-a aciuat in scara blocului. Asta nu-nseamna sa-si faca unghiile cu lac sau sa se epileze pe maini si picioare. Doar s-arate a om cu apa curenta, aparat de ras si cateva produse de styling prin baie.

2. Sa se spele

Conditie primordiala, totusi, nu intotdeauna respectata. Pe vremea lu’ Raposatu ne plangeam ca ne dadea apa calda joia si duminica. Acum avem dusuri smechere cu vibromasaj si radio, dar il preferam pe cel moldovenesc. Spray-ul nu acopera, nici nu inlatura mirosul. Doar il imbacseste. Degeaba e el Zanul Zorilor, daca iti pica parul din nas cand il adulmeci.

3. Sa te poti baza pe el

Sa stii ca daca-l rogi sa te-ajute cu o treaba, te ajuta. Sa stii ca daca esti in impas si n-ai incotro s-o iei, te intorci catre el, iar el nu se uita-n alta parte, e acolo pentru tine. Lucruri mici, din nou, dar cu un efect rasunator. Sa te-astepte la gara cand vii cu praz de la ai tai, sa-ti repare laptopul cand iar l-ai sugrumat in plapuma, sa-ti arate drumul pe care trebuie sa-apuci cand ochii ti se impaienjenesc. De-astea. Stiti voi.

4. Sa fie independent

Sa n-aiba nevoie nici de tocanita mamei, tinuta in frigider, in caserole patrate si nici de banii lui taticu’ lasati prevazator pe masa din sufragerie. Vrei un copil? Adopta unul! Un barbat n-are nevoie de carje emotionale. Sau cel putin nu de la o varsta incolo.

5. Sa fie manierat

Sa stie ca trebuie sa-ti tina portiera cand cobori din masina, usa cand intri intr-o incapere, sa-ti care punga de la supermarket (nu, niciodata geanta), sa-ti ofere locul lui, sa-i dea saru-mana lu’ maica-ta, sa te tina de mana cand mergi pe tocuri cui de 10. Aici intra multe altele. Unii le cunosc, altele si le doresc.

6. Sa aprecieze cand ne aranjam

Sa plaseze un compliment atunci cand e cazul si, mai ales, cand e sincer. Sa-nteleaga ca nu e dovada de slabiciune daca, intr-o seara, cand tie ti-a luat doua ore sa te-aranjezi pentru intalnirea respectiva (si nici n-ai intarziat), iti spune, cu sinceritate si fara emfaza: “esti frumoasa”. Atat.

Sigur mai sunt si alte lucruri aparent fara insemnatate, dar care au efecte majore. Ma ajutati?