X Factor si/sau Vocea Romaniei

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

N-am avut ce face si m-am uitat vreo 15 minute, aseara, la X Factor. Suficient cat sa ma conving ca n-am pierdut nimic. Raman la parerea mea: concurenti slabuti, un format bun, dar prost produs, juriu parca ales in graba, de pe holurile Antenelor (cu exceptia Paulei, fireste).

Nu stiu ce pacate oi avea de-am nimerit fix la scalambaiala divului care s-a-ncumetat la o piesa (nu neaparat grea, dar avand in vedere cum suna originalul, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte s-o alegi) precum Don’t Stop Me Now. Am avut senzatia ca ma uit la o parodie:

Si originalul, ca sa faceti o comparatie:

Sigur, o sa spuneti ca nu e corect ca compari vocea unui om obisnuit cu cea a lui Freddie Mercury. Dar daca omul obisnuit nu are o voce senzationala, atunci sa cante piesa Rebeccai Black.

M-am uitat si pe Twitter, pe hashtag-ul dedicat (#xfactorantena1). Majoritatea parerilor sunt negative la adresa show-ului, a juriului, a concurentilor sau a sonorizarii. Si nu pot sa nu compar cu Vocea Romaniei (#vocearomaniei). Acolo, din contra, predomina parerile pozitive, entuziaste chiar.

Si-apoi m-am gandit la audiente. Diferenta dintre cele doua e mare, dar asta nu inseamna ca X Factor are audiente mici. Poate nu cele asteptate, e drept, dar catastrofal nu sta.

Deci lumea se uita. Antena e lider de piata. Si-atunci ma intreb: conteaza “impresia artistica” a show-ului? Atata timp cat lumea se uita, pe cine intereseaza ca se uita si se enerveaza? Si ce daca i se pune perna pe fata. X Factor face bani. Banii au nuante?