Urșii gunoieri din fiecare birou

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Ursus Gunoierus Officinus face parte din familia Ursidae Gunoierae și este răspândit în toată zona holarctică, în special în clădirile de birouri. Deși nedovedit științific, se spune că nu există firmuliță fără un astfel de exemplar.

Ursul gunoier românesc este privit de biologi drept o specie neînregistrată, denumirea sa științifică cunoscând mari variații. Totuși, cea actuală este de Ursus Gunoierus Gunoierus, data de biologul Linné, în secolul al XVIII-lea.

Această specie carpatină se deosebește de celelalte specii ursidae prin modul de hrănire. Deși omnivor, are o particularitate care se remarcă din fragedă pruncie: la grădiniță, Ursus Gunoierus nu-și mânca niciodată propriul pachețel, preferând să-și bage mufarina în ghiozdanele colegilor. Obiceiul se perpetuează până la maturitate, astfel că devine deseori protagonistul unor dialoguri de tipul:

(Vom lua un nume, la întâmplare, pe care i-l vom atribui ursului. Să zicem, ursul Paluca.)

1. Ursus Negunoierus: Paluca, tu comanzi cu noi mancare la prânz?

Ursus Gunoierus Gunoierus: Eu nu mănânc azi, că și-așa-s grasă. Luați-vă voi!

Ursus Negunoierus pune botus și-și comandă mâncarea.

Vine mâncarea. Ursii negunoieri, care și-au comandat mâncare, se așează roată în jurul mesei.

Ursus Gunoierus Gunoierus adulmecă. ”Mmm, chifteluțe marinate cu piureeee.” Și vezi cum se scurge-n vale un râu mititel. Un râu de băluță.

Ursus Negunoierus, ursus cu suflet mare, își calca peste foamea care-i perforase stomacul și lansează o întrebare, apoi se roagă la toți sfinții ca răspunsul să fie negativ:

”Paluca, mănânci și tu cu noi? Hai, că-ți dau din porția mea!”

Dar Ursus Gunoierus Gunoierus este deja cu furculița infiptă-n chifteaua ta.

2. Dacă se-ntâmplă ca Ursus Gunoierus Gunoierus să răspundă negativ la întrebarea de mai sus, se poate ajunge în situația în care Ursus Negunoierus să se simtă prost și să-i păstreze din proprie inițiativă juma’ de chiftea. Urmarea? Ursus Negunoierus rămâne flămând, dar frustrat.

3. Ursus Gunoierus Gunoierus: ”Hei, am găsit un sandviș prin frigider. E al cuiva? Pot să-l mănânc?”

Urșii gunoieri sunt tare periculoși. Ei te pot face să te simți vinovat dacă nu le dai partea ursului. Dacă  Călin Goia de la Voltaj cerea jumătate din perna ta, Ursus Gunoierus cere jumătate din blidul tău.

În situația rarisimă în care ei înșiși își comandă mâncare, să nu vă așteptați să-și țină furculița în propria strachină. Nici gând! Întotdeauna strachina vecină va fi mai apetisantă, chiar dacă găzduiește același fel de mâncare. Așa că, deseori, deși cu farfuria-n față, urșii gunoieri sunt văzuți cu furculița făcută elice și înșfăcând cu nesaț câte o îmbucătură de la fiecare comesean.

Vreau, stimați cititori, să mă ajutați să găsesc biroul care nu deține un astfel de urs. Știu, e rarisim, dar trag nădejde că el există și merită premiat! Tu ai un urs gunoier un birou?