Un original printre originaluri

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

CopilNu incape dubiu: daca n-ai o voce senzationala, daca n-ai un trup si-un chip fara cusur, daca nu joci impecabil sau daca nu te misti fenomenal, singura modalitate de a ajunge vedeta este sa sochezi. Si reteta n-a brevetat-o rochia de carne a lui Lady Gaga. Poate doar a perfectionat-o si-a dus-o la un nivel atat de inalt, incat cu greu mai poate fi egalata sau depasita.

Toti au socat la randul lor:

1. Beatlesii

Nici nu vreau sa ma gandesc cum scuipau babele de pe strada lui McCartney in san, de cate ori ii vedeau freza ciufulita. Sau cum le interziceau tatii fetelor sa mearga la concertele trupei Beatles pentru ca sunt un exemplu negativ pentru tanara generatie si nu instiga decat la desfrau si indecenta.

 

2. Madonna

Daca Papa si-a bagat cardinalii in sedinta ca sa decida dac-o excomunica au ba, e semn ca si Madonna a pus umarul gol la conturarea portretului artistului de moda noua. Numai “Like A Virgin” si “Vogue” cat par au ridicat pe cefele criticilor si-ale parintilor de adolescenti din anii 80-90… S-a sarutat cu un Isus negru, s-a sarutat cu un Isus brazilian, mai tanar cu 600 de ani decat ea, s-a rastingnit pe cruci de oglinda, s-a sarutat cu Britneea, s-a cracit prin videoclipuri la 50 de ani purtand chiloti si ciorapi plasa, a adoptat un copil din Malawi care, intamplator, n-ar fi fost orfan.

3. Lady Gaga

Voi va dati seama ca fata asta le-a cam facut pe toate? Ca e un personaj dintr-un basm negru care, decat sa manance o ceafa de porc, mai bine isi coase o rochie din ea, care isi face aparitia la cutare eveniment iesind dintr-un ou transparent, care se exorcizeaza prin videoclipuri. Cred ca singura modalitate prin care ne-ar mai putea soca ar fi sa vina la o decernare de premii imbracata normal.

Am facut aceasta lunga introducere ca sa ajung, de fapt, in alta parte. Am impresia ca, uneori, cand incerci cu ardoare sa iesi in evidenta, nu faci decat sa sfarsesti in anonimat. Ganditi-va numai la numele de trupe noi. Toti incearca alaturari surprinzatoare de termeni, care sa-ti ramana infipte in cap si pe care, cand le auzi a doua oara, sa zici: “da, ma, ii stiu pe astia, am mai auzit de ei.” Am stat si m-am holbat indelung la un afis plin, plin, plin cu nume de formatii. Normal, eu, care n-am cultura muzicala, n-am auzit de mai bine de 90% dintre ei. Numai bizarerii, numai ciudatenii fara sens, insiruite ca o poezie dadaista cu autor necunoscut:

Les Elephants Bizzares, 9.7 richter, Pistol cu Capse, Dance Trauma, Colt 44, Underlondon, Electric Fence etc.

Astept cu mare interes aparitia pe piata muzicala a trupelor: Baba cu chiloti de tabla, Tichia de margaritar, Tinerete fara batranete, Fiind baiet, paduri cutreieram, Soarecele electric, Cadavrul de pe fundul lacului, Oala cu ciorba de potroace, Roata de rezerva dintr-un schit uitat de lume, Steroizi si jumari, Fabrica de carapace si, bineinteles, Cu incetul, cu incetul se fabrica otetul.