Să îmi strige: “vreau copiii!!!” şi să fie cu mult mai frumoasă

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Să mă mărit nu ţin morţiş, ba dac-ar fi numai după mine, aş trăi toată viaţa în concubinaj. Dar să am copii chiar îmi doresc. (Când eşti fabulos, trebuie să te reproduci.) Nu acum, slava Domnului, dar conform precomenzii pe care am primit-o de la #Ştimnoicine, în doi ani l-ar cam vrea pe primul…

De câte ori am vorbit despre copii, nu mi-am găsit decât scuze: ba că e prea devreme, ba c-aş vrea să mai călătoresc, ba că n-avem încă o casă, ba că mai degrabă aş cumpăra pantofi decât scutece. Eu am 29 de ani, dar tot nu mă simt pregătită să-mi asum o asemenea responsabilitate. Personalitatea mea a rămas undeva la 24 de ani (cu indulgeeenţă) şi n-a mai vrut să se maturizeze. Sau poate-mi fac eu prea mari probleme  şi n-o fi aşa o mare filosofie sa creşti un copil.

O prietenă spunea că şcolile şi copiii se fac in your 20s. Dar cum să-ţi mai stea gândul la  făcut copii când sunt atâtea de trăit? E, poate-ar trebui să ne mai gândim şi la biologic, nu doar la psihologic.

Tot auzim de cazuri de oameni care se chinuie să aibă un copil şi nu reuşesc nici cu toate tratamentele din lume. Zilele trecute s-a mai pus problema fertilităţii. Au ajuns şi la mine nişte materiale despre, aşa că mă gândesc că poate vă interesează:

Fertilitate maximă a femeii este atinsă la aproximativ 25 ani

Fertilitatea scade lent între 25 și 35 ani și accentuat după 35 ani

Fumatul la femei    

Grăbește cu 4 ani intrarea la menopauză

Reduce șansa de succes a tratamentelor

Crește riscul de avort și sarcina ectopică

Fumatul la barbați              

Crește fragmentarea ADN în spermatozoizi

Crește riscul de avort, anomalii sau cancere la viitorii copii

Obezitatea

Crește riscul de infertilitate, avort, complicații în sarcină

Crește necesarul de medicamente

Infecțiile cu transmitere sexuală, majoritatea asimptomatice, afectează fertilitatea la ambele sexe

Dacă v-aţi înspăimântat, aflaţi că se poate face un test care-ţi spune nu numai dacă eşti fertil/fertilă, ci şi cât o să mai fii. În Bucureşti, se poate face la Clinica Gynera, iar in cadrul campaniei Fertility Friday organizata de Agentia Medical PR, vinerea aveţi reducere 50%: 170 lei pentru femei, 50 de lei pentru bărbaţi.