Primăvară

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

E primăvara aia pe care-o aşteptam încă de pe vremea când cea mai frumoasă toamnă din câte s-au văzut începea în noiembrie, pe un balcon prea mare ca să-l poţi numi balcon şi prea îngust ca să-l poţi numi terasă.

E primăvara aia pe care ţi-am prezis-o în seara când a nins cu pocorn şi ne-am întors acasă pe un trotuar pe care nu mai păşise nimeni niciodată până la noi.

E primăvara aia pe care-o credeam posibilă doar cu regie-n spate sau măcar cu un condei de scenarist obsedat de cireşi înfloriţi şi buchete de lalele prinse cu panglică roşie.

E primăvara aia în care ne-am pus la fereastră perdea cu castele, păpuşi ruseşti, ceainice fermecate şi cireşe, perdeaua pe care eu am găsit-o printre zeci de modele, am privit-o cu neîncredere şi pe care tu te-ai hotărât c-o vrei din prima. “Pentru că nu e vorba nici de inteligenţă, nici de personalitate. Maldita este THE SHIT. Uite, nici nu-i mai zic Petreasca. M-am înmuiat.”

Atât am vrut să-ţi spun, că-i primăvara aia în care eu spun că sunt acasă acolo unde eşti şi tu. Şi mai fac o predicţie: mâine dimineaţă, când o să citeşti articolul, o să zâmbeşti şi-o să-mi trimiţi mesajul Ăla.

Tu-ţi dai seama că acum un an?… Şi-acum?…

pup 2