Pacatele tineretilor sau cu ce-am gresit in relatii

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 1 Flares ×

…and bad mistakes I’ve made a few. Si recunosc. Le-am facut, sunt ale mele, le-am repetat, am invatat din ele, am trecut mai departe si iata-ma. Intr-un moment in care mi-e mai bine cu mine si cu lumea ca niciodata. O fi varsta, o fi intelepciunea care s-a pogorat asupra mea odata cu kilogramele alea, nici eu nu stiu. Cert e ca am inceput sa pot trai cu propriile greseli. Si ca sunt in stare chiar sa le recunosc aici, deschis si sa spun de ce nu le-as mai face:

1.     M-am pupat cu un alt baiat

In Cretacic, cand eu si dinozaurii eram la pubertate, n-am mai tinut cont si m-am pupat cu altul. Nu i-am marturisit niciodata prietenului meu de-atunci. La urma urmei, ce n-a stiut n-a putut sa-l raneasca. Cred si-acum c-ar fi fost un gest egoist din partea mea: eu sa-mi descarc constiinta si sa-l incarc pe el cu o imagine care, probabil, l-ar fi urmarit mult timp.

2.     Am scormonit in mailuri

Si n-am gasit nimic compromitator. In plus, aveam mare incredere in baiatul ala. Cred c-am facut-o dintr-un soi de masochism. Altfel nu-mi explic de ce as fi citit mailuri primite cu ani de zile inainte ca noi doi sa fim impreuna. Citindu-i corespondenta cu fostele prietene, am constientizat c-au existat alte fete inaintea mea. Nu ca n-as fi stiut dinainte, dar vai, cat au putut sa ma oftice. Eram ca un copil mic suparat dintr-un motiv pe care nici el nu si-l poate explica. L-as fi batut, dar sub ce pretext? M-as fi imbufnat, dar cum puteam sa-i explic? “Sunt suparata pe tine pentru ca ai un trecut.” Nu prea mergea.

Deci, sa nu faceti ca mine, ca n-aveti nimic de castigat. Acum, ma rog, daca aveti suspiciuni intemeiate… poate ca o mica raita prin corespondenta celuilalt va poate salva de-o inima franta.

3.     M-am crezut buricul pamantului

Si m-am despartit de un baiat de care eram mai atasata decat imi dadeam eu seama in momentul ala cu mintea mea de gaina subponderala. I-am frant inima, i-am spus ca nu mai tin la el, ca poate n-am tinut niciodata, ca nu-l mai vreau.

Si-a plecat.

Mi-a luat o saptamana sa realizez ca nu pot fara el. Si l-am chemat inapoi.

“Dani, te joci cu sufletul meu.” Culmea e ca eu atunci chiar am incetat sa ma mai joc. L-am adus inapoi dupa ce l-am rugat cu cerul si cu pamantul sa se-ntoarca si sa ma ierte. S-a intors.

4.     Mi-am pierdut cativa ani alergand dupa o himera

Cred ca pe la 17-18 ani, fetele trec prin etapa in care se indragostesc nebuneste de un individ plat, lipsit de orice calitati fizice si sufletesti, un om fara insusiri de care peste 10 ani se bucura din tot sufletul c-au scapat. Asa si eu. I was blind, but now I can see!

Cunoasteti, desigur, momentele in care vi se pare ca lumea se sfarseste daca el nu va vrea sau daca v-ar vrea, dar numai putin, asa, in niciun caz de tot. Cand tot ce face pare poleit cu aur si cand tot ce spune este analizat si ras-analizat cu prietenele a doua zi.  Suntem ca niste gasculite uneori, fetelor, parol!

Ma uitam la filmuletul cu Alex de la Avon care mai intai a vrut o baie imensa pentru prietena-sa, apoi si-a dat seama ca a gresit si-ar vrea-o mai mica. Nu stiu daca-i o metafora sau nu, dar omul si-a dat seama c-a intrecut masura si-a si zis-o pe net. Totusi, mi se pare cam asuprit in relatia cu Alexandra. Adica ea e obsedata de cosmetice, are nevoie de o baie cat un hambar, el se da peste cap s-o obtina, iar la final, cand primeste inca un pogon de spatiu pentru creme si geluri de dus, tot ea pare nemultumita si vrea o baie mai mica! Oare s-o fi oferit Alex sa indrepte greseala, ca de-aia-i barbat, sau l-a convins Alexandra ca daca tot el a vorbit cu lumea si data trecuta…

E, hai ca ne-am lungit cu vorba. Eu v-am zis cu ce le-am gresit gresitilor mei. Voi aveti cuvantul. Ce greseli ati facut si n-ati repeta si cum vi s-a gresit?