Fetelor, nu vă mai glorificaţi inabilităţile în bucătărie!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Le ştiţi pe alea care habar n-au să gătească şi declară asta cu emfază, ca pe o laudă, ca şi cum le-ar propulsa pe scara politico-socială?

–          Vai, dar eu nu ştiu nici un ou să fierb!

OK, înţeleg că eşti proastă, dar nu te da mare cu asta! Pentru că dacă literalmente „nu ştii nici un ou să fierbi”, te pot califica astfel.

Nu mă înţelegeţi greşit, problema nu e neapărat incapacitatea de-a arunca două legume şi-i bucată de pui mărunţit într-o tigaie! Ce mă scoate din sărite este felul în care se fac aceste mărturisiri. Vezi Doamne dacă nu ştii să găteşti e, aşa, o dovadă că nu ai fost făcută să stai la cratiţă. Eşti cumva vreo savantă de renume mondial sau cine ştie ce starletă de cinema? A, nu? Dar te lauzi că nu-ţi ies nici crenvurştii? Nasol.

Inabilităţile ar trebui să ne pună pe gânduri. Să vrem să ne îmbunătăţim, nu să ne mai şi lăudăm cu ele. Şi eu recunosc că nu-s bună la matematică, de exemplu, dar nu o spun ca şi cum ar fi o calitate, care m-ar face să par genială pe plan literar-artistic. Nu!

Duduile astea pentru care gătitul este o acţiune înjositoare sunt fix alea cu câte trei burţi pe care heeei, de unde şi le-au dobândit, dacă nu din furajat? Furajat mâncarea făcută de alţii, delicatesele de la McDo, KFC sau şorţul mamii.

Nu-mi spune tu mie că nu ştii să găteşti pentru c-ai fost crescută la Buckingham, că faţa aia de purcică îmi cam transmite pasiune pentru piftie!

Nu sunt eu vreo divă în bucătărie (bine, poate doar când gătesc pe tocuri de 15, cu rochie neagră cu spatele gol – nu puneţi întrebări legate de asta, vă rog), dar măcar vreo 20 de feluri de mâncare tot le încropesc şi le fac şi bine. Nu mor de foame, la o adică. Da, am trăit mult timp din mâncare comandată acasă sau la birou, dar nu mi-a scăzut rangul nici când am pus mâna pe wok, nici când am pus mango lângă curcan.

Aşa că, dragele mele, nicio inabilitate nu e un motiv de mândrie. Nu ştii să găteşti, nicio problemă, n-o să te ostracizeze nimeni, dar termină cu aerele de superioritate, că miroşi a penibil.