Epifanii. We all have at least one. In a lifetime

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Stiti momentele alea cand va loviti de lucruri pipaibile sau nepipaibile cu mana atat de misto, incat nici n-ati fost in stare sa visati la ele vreodata din simplul motiv ca nu credeati ca pot sa existe? Cand ramai cu pupilele dilatate si-un zambet imperceptibil de ochiul celui ce nu te stie si prin minte-ti trec prin cap atatea ganduri, ca te blochezi si nu te mai poti concentra pe unul singur?

Demult, am avut o noapte pe care n-am putut s-o dorm pentru ca-mi suna in cap, la nesfarsit, “chip de cireasa muscata de un elf zburand tot timpul spre un alt miraj visat”. Am stiut atunci c-a doua zi ma voi fi oprit direct la biblioteca, de unde-mi voi fi luat un brat de volume de Nichita. Si versuri, si proza.

Cand am vazut prima data un tablou de Dali, am zis ca asa ceva nu se poate. Ca e oglindirea in pictura a unei poezii de Nichita Stanescu. Ca o carte scrisa de Nichita nu poate fi ilustrata decat de Dali si ca o expozitie de Dali nu poate exista decat insotita de poezia siameza.

Intr-o zi, am auzit la radio, pentru prima data, Bohemian Rhapsody. Se poate asa ceva?! Trei melodii intr-una singura? Trei melodii cu personalitati distincte puse una langa alta si alcatuind o melodie geniala, poate chiar MELODIA? Cine sunt oamenii astia care o canta? Au urmat indelungi investigatii pana cand am aflat. Si de-atunci le devorez discografia cu aceeasi incantare. Soundtrack-ul vietii mele ar putea fi compus aproape in totalitate din melodiile celor de la Queen. Pentru fiecare moment, pentru fiecare stare, pentru fiecare eveniment, exista o melodie care se potriveste si care-ncepe sa-mi sune-n cap involuntar in tot felul de situatii.

Alta data m-am auzit minunandu-ma: “mama, cum e baiatul asta!” Si-as fi adaugat inca trei semne de exclamare, daca asta nu m-ar fi facut sa ma simt cu atat mai vinovata. Apoi am inceput sa-mi indes nu-uri in subconstient pana cand n-am mai putut sa traiesc cu ele si m-am pomenit acuzandu-mi degetele de inalta tradare de Maldita pentru ca s-au apucat sa scrie, transpirate, un sms confesiv, la 1 noaptea. Acum nu pot sa spun decat ca am cele mai destepte degete din lume! Le promit oja frumoasa si proaspata pentru tot restul vietii.

This is it.