Despre foste, numai de bine!

4 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 4 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 4 Flares ×

Când îi descoperi întâmplător scrisori “dulcici” şi pisicoase de la fosta, oricât de educată ai fi, oricâte cărți ai fi citit și oricâte filme bune ai fi văzut, primul gând este tot la instrumente medievale de tortură, aruncat haine pe geam, dat foc la colecția de ceasuri/gadget-uri și schimbat yala. Şi neprimit înapoi decât după îndelungi milogeli, ode aduse augustei tale persoane, promisiuni fierbinţi de numaifac şi îndeplinit tot felul de capricii.

Al doilea gând însă, născut dintr-un dram de îngăduire adusă de vârstă și experiență comună este la cutia ta de amintiri. Toți o avem. Păstrăm în ea, ca-ntr-un muzeu al fostelor relații, bucuriile de altădată. La ce mă mai duce cu gândul capacul ăsta de cola din 26 august 2008? Sau biletul de la zoo din 2009? Sau șosetele primite de acum câteva Crăciunuri? La o grămadă de lucruri frumoase pe care-am avut norocul să le trăiesc şi la amintirea cărora zâmbesc nu nostalgic sau cu părere de rău, ci recunoscătoare c-am avut parte.

ex

Și-atunci am stat și m-am gândit. Nu e oare mai bine când și celălalt vine cu dramul lui de experiențe? Nu cumva fiecare fostă prietenă a modelat ceva în el și l-a făcut bărbatul aproape perfect de azi? Nu cumva, dacă nu trecea, la rândul lui, prin dezamăgiri și relații moarte în stadiu embrionar, nu te mai vedea azi ca pe dragostea vieților lui trecute, prezente şi viitoare? Nu cumva, neavând un eșantion reprezentativ, ar fi ajuns să considere că toate femeile sunt ca tine și că mâine poate găsi 100 la fel? Eu prefer să am zeci de predecesoare, să le ofer cantitatea cuvenită de antipatie (mi se pare de datoria mea să le urăsc un pic, că doar n-o să ies cu ele la shopping, mai ales că ceva-mi spune că nici n-am avea aceleaşi gusturi) şi să ştiu că, dintre toate, pe nimeni n-a adulat cum mă adulează pe mine. Or else…

Propun să se dedice o zi națională fostelor prietene! Toate suntem fostele cuiva. Gândiți-vă numai cât am șlefuit noi la băieți de care azi se bucură altcineva.

Pe aceeași temă, în 2010 scriam o tipologie a fostelor prietene: http://maldita.ro/foste.html