De ce-mi plac mie serialele astea noi

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Bree Van de KampAm remarcat cu bucurie ca personajele din serialele de azi nu mai sunt construite pe antiteza dintre bine si rau, nu se mai impart in personaje profund pozitive si personaje diabolice, capabile de orice nelegiuiri pentru a-si atinge scopul. Ma saturasem, sincer, de filmele in care scenaristii parca te invatau cu cine trebuie sa tii, cine trebuie sa-ti placa si cine nu, cine se va casatori cu baiatul frumos si bogat si cine va ramane pe drumuri, mereu nefericita.

Acum, oamenii astia sunt mult mai atenti (sau am avut eu noroc numai de seriale de calitate) cand gandesc un personaj si-l inzestreaza, asa cum e uman si firesc, cu calitati si defecte. Il fac credibil. Nu mai avem de-a face cu Rosalinde dulci, cu suflet pur, care n-ar aduce in pragul comei nici macar o musca, dar un om, Rosalinde care suspina la fereastra, privind pierduta in zare dupa un Fat Frumos care-a ratacit pe la Ilene Cosanzene.

M-am saturat si de personajele oribile, lipsite de orice suflet, decenta sau umanitate. Aia care rapesc, fura, bat, ucid, totul pentru niste scopuri marunte

De la personajele antitetice stii mereu la ce sa te astepti. N-o sa vezi un gest blajin de la diabolici, cum n-o sa vezi o rautate venita din partea angelicilor protagonisti. Fapt care facea serialul mult prea previzibil.

Acum, in schimb, am descoperit personaje mult mai credibile, personaje de care-ti place sau nu in acelasi fel in care-ti plac sau nu oameni din viata reala. E un proces mult mai firesc, deloc fortat. Le vezi si in ipostaze care le fac cinste, dar si in situatii in care iti vine sa-ntorci capul si sa uiti ca i-ai surprins.

Ca fapt divers, sunt disperata dupa Desperate Housewives si Downton Abbey. Voi? La ce seriale va mai uitati?

Sursa foto