Cum se rezerva online biletele CFR

6 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 6 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 6 Flares ×

Ca traim in Absurdistan nu mai e o noutate. Sau n-ar trebui sa mai fie. Insa pe mine continua sa ma uluiasca similitudinea traiului de zi cu zi in Romania cu momente desprinse din Narnia. Parca jucam toti roluri scrise de un dramaturg cu un simt al absurdului mai dezvoltat decat cel al umorului. Parca ni se tot intampla lucruri care, inainte de-a ne intrista, ne fac sa radem tamp si sa ne ciupim, doar-doar ne-om trezi din visul asta care aduce a agonie.

Ultima faza “romaneasca”, rezervarea online a biletelor CFR. Intri frumusel tu, fraierule, care dai 80 de lei pe un drum de 300 de kilometri, intri frumusel tu, tantalaule, care calatoresti in conditii de secolul al XIX-lea, intri frumusel tu, gogomanule, care crezi ca mergi cu Intercity, dar esti depasit de-o caruta trasa de-un cal costeliv. Intri frumusel, tu, calator roman, pe www.infofer.ro. Intri pe Infofer, ca n-ai fost in stare sa te nasti intr-o tara in care sa scrii in browser http://www.nationalrail.co.uk/! Te minunezi de cat de frumos si de intuitiv e site-ul, ii pupi footerul, apoi cauti butonul “rezerva online”. Dupa o jumatate de ora il si gasesti. De retinut ca site-ul este mai degraba user scary decat user friendly. Apesi frumusel pe buton, apoi iti apare un formular succint. La fel de succint ca “In cautarea timpului pierdut” sau ca un formular pentru obtinerea vizei pentru SUA. Iata-l! Cum din haos face muma, iara el devine tatal:

 

Nu uita sa completezi si numarul de pietre pe care il ai la rinichi, zodia surorii mamei tatalui sau eventualele superstitii! Sunt informatii absolut indispensabile pentru rezervarea unui bilet online, prostule care esti tu prost si n-ai alta cetatenie!

OK, ai dat Bacul, proba rezervarilor de bilete online la CFR, click pe “confirma”. Confirma ca esti chiar prost! Pentru ca, surpriza! Dupa ce trimiti formularul completat, nu-ti apare trenul cu locurile pe care le poti rezerva, nu! Uiti ca traiesti in Absurdistan? Nerecomandat cardiacilor sau persoanelor impresionabile. Iata ce primesti dupa ce completezi carnatul de formular:

Cu alte cuvinte, ca sa rezervi bilete online la CFR, trebuie sa te prezinti la cea mai apropiata agentie/gara ca sa confirmi la ghiseu ce-ai completat deja online. Asa ceva…

La inceput, ai impresia ca cineva isi bate joc de tine, ca e o gluma, ca nici cel mai cretin dintre cei mai cretini programatori/project manageri n-ar fi putut gandi o bazaconie mai absurda si mai fara rost. Dar apoi iti amintesti ca traiesti in tara turmelor. Nu, nu turma visurilor mele. Pe alea inca le pasc ca oi de aur.