Ajută-mă să-i ajut!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Monica a venit toamna asta prima oară la grădiniţă. Are patru anişori. E un copil bun şi ascultător, prinde repede poeziile şi-i place să picteze.

Ai ei au lucrat o vreme la o fabrică dintr-un orăşel de provincie, dar, când fabrica s-a înschis, au fost nevoiţi să se descurce cum pot. Le e greu cu trei copilaşi, toţi trei cu vârste până în cinci ani. De bine de rău, au un acoperiş deasupra capului, iar ca să încălzească singura cameră în care se-nghesuie iarna, adună vreascuri în fiecare zi. Spun că cel mai greu le e să le explice copiilor de ce puţinii bani din portofel sunt ce-a mai rămas pentru pâinea de săptămâna asta şi nu pentru ciocolata cu alune pe care-au văzut-o la copiii vecinilor.

Da, de la un timp, mă pun mai mult în pielea părinţilor decât în cea a copilului. Asta nu înseamnă că întâmplarea de mai jos nu mi-a rupt sufletul.

După cum ştiţi, de câţiva ani, copiii primesc la grădiniţă celebrul cornuleţ cu lapte. Cornuleţ care uneori e înlocuit cu o Eugenia; lapte care uneori e înlocuit cu brânză topită sau caşcaval. Ştiu că acum vă gândiţi că brânza topită e nesănătoasă (mai ales) pentru copii. Asta a fost şi prima mea reacţie. Totuşi, din păcate, pentru copiii amărâţi, de multe ori bucata aia de brânză poate însemna masa pe toată ziua.

Monica şi-a deschis pacheţelul, a mâncat jumătate din bucata de brânză, iar pe cealaltă jumătate a învelit-o grijuliu, cu mânuţele ei mici, într-un şerveţel. În dimineaţa aceea, doamna educatoare a sesizat gestul Monicăi şi-a întrebat-o ce face cu brânzica.

Monica şi-a ridicat ochii mari şi albaştri către doamna şi i-a zis cu o naturaleţe de care numai copiii sunt în stare:

– O păstrez pentru frăţiorul meu.

Se pare că de fiecare dată, Monica mânca jumătate din pacheţelul primit la grădiniţă pentru ca cealaltă jumătate să i-o poată duce acasă frăţiorului ei. Spre deosebire de ea, el nu are norocul de-a primi în fiecare zi o bucăţică de brânză.

Sad-little-girl-2

__________________________________________________________

Pentru Monica, fraţii ei şi Bebe, eu strâng hăinuţe şi jucării. Dacă ai pe-acasă ORICE, absolut ORICE hăinuţe pentru copii, fetiţă, băiat, nu contează, ia legătura cu mine. Dacă nu sunt bune de ei, sigur găsesc alţi copii pentru care o hăinuţă care să le ţină de cald ar fi o mare bucurie. Mă găseşti aici: https://www.facebook.com/daniela.petrescu.

Mulţumesc!

sursa foto: http://sonomachristianhome.com

Update: Mugur s-a oferit deja să-i ajute cu 500 de lei. Mai mult, şi-a mobilizat tot biroul să doneze câte ceva.

Ne mai ajută Stef şi Adrian.

Lista continuă:

Raluca Goia

Alina Alexandrescu

Laurentiu

Oana

Stela

Joe

Vio

Bogdan

Janina

Mihai

Cosmin şi Andra

Maria

Rodbun Grup